اختلالات مغزی و روانشناختی در جوانان مبتلا به دیابت نوع 2

بر اساس مطالعه ای که توسط محققین مرکز پزشکی langone انجام گردید. مشخص شد که جوانان چاق مبتلا به دیابت نوع 2 دچار اختلالات روانشناختی و تغییراتی در مغز می گردند که توسط MRI قابل تشخیص است.

شناسایی اختلالات روانشناختی به عنوان یکی از عوارض دیابت نوع 2 اهمیت شناسایی مشکلات عدم تحرک و چاقی که دو فاکتور اصلی در بروز بیماری در جوانان است را مشخص می کند.

نتایج این تحقیق در مجلۀ the journal Diabetologia july 30,2010 به چاپ رسید.

برای اولین بار در این تحقیق کودکان دیابتی از نظر اختلالات روانشناختی و مشکلات مغزی با کودکان چاق سالم (به همان وزن)  که هنوز به اختلالات متابولیکی چاقی، مبتلا نشده اند، مقایسه  و بررسی شدند.

نتایج بسیار واضح است و بیان کنندۀ کاهش عملکرد روانشناختی در کودکانی است که به علت چاقی مقاوم به انسولین می شوند زیرا تغییرات مغزی به دلیل دیابت در این افراد سبب اختلالات روانشناختی می شود، که این موضوع می تواند بر فعالیت ها و توانایی های آنها در مدرسه تأثیر گذارد.

محققین با بررسی 18 نوجوان مبتلا به دیابت نوع یک و مقایسۀ آنها با افراد همسن، هم وزن و هم رتبۀ اجتماعی و فرهنگی و نژادی که سابقۀ مقاومت به انسولین یا اختلالات متابولیکی نداشته اند، به نتایج بالا دست یافتند.

محققین دریافتند که کاهش قابل توجه در توانایی انجام آزمون های اندازه گیری هوش عملکردی، حافظه ای و هجای کلمات، در این افراد نسبت به افراد طبیعی می تواند بر فعالیت ها و وظایف کاری و تحصیلی آنها تأثیر گذارد. این آسیب ها بعلت تغییراتی در مادۀ سفید مغز آنها می باشد.

دکتر convit می گوید: ما سابقاً تغییرات مغزی را در افراد بالغ مبتلا به دیابت نوع 2 یافته بودیم اما معتقد بودیم که این تغییرات در اثر بیماریهای عروقی ایجاد می گردند. اما در حال حاضر این تغییرات واضح در  مادۀ سفید مغز نوجوانان نتیجۀ تغییرات غیر طبیعی فیزیولوژیکی است که همراه با دیابت نوع 2 اتفاق می افتد. چنانچه بتوانیم با ورزش و کاهش وزن مقاومت به انسولین را کاهش دهیم شاید بتوان این نقایص را جبران نمود و فرآیندهای غیر طبیعی شدن مادۀ سفید مغز را معکوس کرد.

منبع :     www.sciencedaily.com